Diamantskæring - Få et godt tilbud på diamantskæring lige her!

Diamantskæring

Selv om det måske ved første bekendtskab kan lyde sådan, så har diamantskæring ikke noget som helst at gøre med at skære i diamanter. Tværtimod. For med diamantskæring skærer man med diamanter. Nemlig ved hjælp af særlige maskiner hvor der er monteret en diamant – og det er altså denne der anvendes til at skære med. Der er dog ikke tale om ægte diamanter, men derimod kunstigt fremstillede diamanter. Men nøjagtig som de ægte af slagsen, er også disse diamanter utroligt hårde og kan holde til næsten hvad som helst. Det gør dem særligt velegnede til at bruge, når der skal skæres i hårde materialer som for eksempel mursten, granit, beton, asfalt og fliser. Og om det er 80 centimeter tykke mure, lofter, vægge, veje eller gulve? Så klarer diamanterne jobbet med stor præcision!

Diamantskæring er et klart og præcist snit med diamanter

En diamantskærer er altså en maskine, der skærer ved hjælp af en diamant. Anvendelsen af diamanter til at både skære og bore er ingen tilfældighed. Diamanter har nemlig en utrolig hårdhed og er samtidig også udstyret med en særdeles god varmeledningsevne. Det betyder, at diamanterne ikke bliver varme på samme måde som et almindeligt bor eller skær – på trods af et meget højt antal omdrejninger som det er tilfældet ved for eksempel boring eller skæreopgaver. Og det gælder både for de ægte og syntetisk fremstillede diamanter. En af de åbenlyse fordele ved at benytte diamantskæring er, at man kan få et rent snit. Også i meget hårde materialer. Netop derfor er diamantskæring den perfekte løsning i situationer, hvor der ønskes et klart, præcist og effektivt resultat. Det kunne blandt andet være i forbindelse med følgende:

  • Vinduer
  • Døre
  • Trapper
  • Porte
  • Ventilationskanaler
  • Vægge

Diamantskæring anvendes ganske enkelt, når der skal fjernes materiale i lige snit. Diamantboring er det lige modsatte. Her er der nemlig tale om runde skæringer. Diamantskæring er derfor oplagt, når man ønsker at få skåret noget ud til en trappe, en dør, vinduer, udluftning eller lignende. I praksis foregår det ved at der sættes en maskine fast med et slaganker, inden boringen kan begynde. Det sikrer, at resultatet bliver helt præcist og nøjagtigt. Dernæst kan der så anvendes et diamantbor til at skære det ønskede ud.

Vil du være diamantskærer?

Diamantskæring er et specialiseret område, der kræver lidt af sin mand – eller kvinde. Ønsker man at uddanne sig indenfor området, sker det via den såkaldte diamantskæreruddannelse, hvor man blandt andet lærer at udføre såvel diamantboring som diamantskæring. Af forskellige emner man undervises i, kan nævnes: Bygningskonstruktioner og -stabilitet, sikkerhed og arbejdsmiljø, materialekendskab, affaldshåndtering og lovgivning samt naturligvis anvendelse og vedligeholdelse af både værktøjet og det øvrige udstyr. Uddannelsen til diamantskærer varer halvandet år og består af både skoleophold og praktik.

Som uddannet diamantskærer, kan man være med til at løse mange forskellige arbejdsopgaver indenfor renovering, nedrivning, nybyggeri og brandsikring. Opgaverne varierer naturligvis fra små, simple opgaver til store entrepriser.

Hvor meget koster det at skære med diamanter?

Diamantskæring. Det lyder dyrt. Men hvad koster det egentlig? Det er naturligvis svært at give et endegyldigt svar på, for der er mange forskellige parametre, der kan have indflydelse på den endelige pris. Som udgangspunkt beregnes prisen på diamantskæring efter antallet af skårede cm2, og det kan derfor have stor betydning hvor mange meter eller hvor stort et hul, der helt nøjagtigt skal skæres. Endelig kan prisen for diamantskæring også variere alt efter om der skal bruges gulvsav, vægsav eller wiresav eller om der er behov for såkaldt håndholdt skæring, der kræver lidt mere for perfekt udførelse. Mange firmaer foretrækker desuden at komme ud og se på opgaven med egne øjne for at kunne give en fair pris. Indhent gerne tilbud fra flere forskellige firmaer, for at få et godt billede af, hvad der er muligt og hvad det koster. Men pas på med at vælge den billigste løsning. Der er ikke altid, at det kan betale sig.

Gør det selv – eller overlad diamantskæring til eksperterne?

Det kan måske være fristende at kaste sig ud i diamantskæring selv. Men det er desværre ikke bare noget man sådan lige gør. Og slet ikke, hvis det skal gøres ordenligt. Diamantskæring er et præcisionsarbejde, som både kræver det rette værktøj og en vis ekspertise og erfaring hos den der fører værktøjet. Det er derfor noget nær umuligt at gøre det selv, da der er tale om et meget præcist arbejde. Det kan derfor kun anbefales, at man i stedet vælger en professionel til arbejdet. Her finder man netop den erfaring der skal til, for at kunne udføre en diamant skæring til perfektion. For slet ikke at tale om, at de har netop det værktøj der skal til – uanset hvilken type opgave det drejer sig om.

Er du i tvivl om, hvem du skal hyre til opgaven, så er der nogle overvejelser du med fordel kan gøre dig inden du vælger den endelige til din opgave:

  • Erfaring: Diamantskæring er ikke en nem disciplin, så vælg gerne et firma med en vis portion erfaring og også gerne nogle gode referencer
  • Udstyr: Sørg for at tjekke om firmaet har det rigtige udstyr til opgaven
  • Kundeservice: Føler du at det er et firma du har tillid til? Føler du dig hørt og taget godt imod, når du henvender dig? Føler du dig ikke tryg, så vælg et andet firma
  • Fleksibilitet: Det kan være en fordel at vælge et firma, der ikke ligger i den anden ende af landet – og som er fleksible i forhold til arbejdets udførelse. 

Hvilken diamantskærer skal du så vælge?

Der findes et væld af virksomheder, der har specialiseret sig i diamantskæring. De findes over hele landet – fra Gedser til Skagen, fra øst til vest. En enkelt søgning på Krak afslører at der er i hvert fald 432 diamantskærere i Danmark. Måske flere. Så uanset om du bor i storbyen eller du bor længere ude på landet, vil du med sikkerhed kunne finde en diamantskærer indenfor en rimelig radius. Og det kan godt betale sig at vælge en der kommer fra lokalområdet – eller i hvert fald ikke befinder sig alt for langt væk. Dels er det godt at støtte nærområdet, dels kan du spare en del penge på kørsel til og fra din bopæl. Penge der kan bruges på så meget andet i stedet. Men det kan også være nemmere at kommunikere med et firma, der ligger i samme landsdel som du selv befinder dig i. Og det giver også større mulighed for at de kan komme og besigtige opgaven for at give et tilbud, inden du siger endeligt ja eller nej. Er der flere at vælge imellem? Så kan du overveje at tjekke nogle af de mange sider der anmelder håndværkere for at se, hvem der får de pæneste ord med på vejen. Eller du kan spørge i dit eget netværk, om der mon er nogen, der kender nogen. Mundtlige anbefalinger er nemlig ofte langt de bedste og mest troværdige.

Gør det selv – alligevel?

Skulle du imidlertid have mod på selv at kaste dig ud i diamantskærekunsten? Måske i forbindelse med mindre og relativt overskuelige opgaver. Så er det afgjort muligt selv at forsøge sig med denne disciplin. Der findes et bredt udvalg af diamantskærermaskiner fra forskellige leverandører og i alle prisklasser. Det er ikke det billigste redskab man kan investere i – men er der som sagt tale om en mindre opgave, kan det i nogle tilfælde godt betale sig at købe sin egen maskine og forsøge sig som diamantskærer. Forhør dig eventuelt i dit lokale byggemarked om hvilken maskine du vil få mest glæde af, samt spørg ind til brugen af den enkelte diamantskærer inden du køber en med hjem.

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her