Betonskærer I Få et godt tilbud på betonskæring her I Se mere her!

Betonskærer

Beton er en del af de flestes hverdag. Også selv om vi måske ikke lige tænker over det. Således er beton et af grundelementerne i stort set ethvert byggeri. Fundamentet støbes som regel i beton og i nyere byggeprojekter er det ikke ualmindeligt at både de indvendige og de udvendige vægge er store, støbte betonblokke, der kan anvendes som kæmpestore byggesten. Der er derfor ofte behov for at kunne skære i beton samt boring i beton. Både i forbindelse med nybyggeri – men også i forbindelse med renovering af hele eller dele af et byggeri.

Betonskæring med det rette udstyr og den rette erfaring

Da der er tale om et yderst hårdt materiale, er det dog ikke hvad som helst man kan anvende til betonskæring eller betonboring. Det kræver i høj grad professionelt udstyr og ikke mindst en vis erfaring, at kunne skære både korrekt og lige i et givent betonelement. Som udgangspunkt kan betonskæring anvendes til følgende:

  • Udskæring af huller til døre og vinduer
  • Udskæring til ventilation
  • Udskæring af åbninger til trapper og elevatorer

Dertil kommer naturligvis en nedbrydning af betonelementer, for eksempel i forbindelse med nedrivning af byggeri. Det er derfor ikke et arbejde man som menigmand bør kaste sig ud i selv, men i stedet overlade til professionelle firmaer, der ved hvad de gør. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvordan man gør!

Skarpe snit med stor præcision med en betonskærer

Rent visuelt kan det have stor betydning, hvordan man foretager en betonskæring. Er der tale om at skulle skære huller ud til vinduer eller døre, er det jo vigtigt at disse er i rette mål. Men også at de er snorlige og skarpe. Derudover kan det også få deciderede alvorlige konsekvenser, hvis man skærer forkert. Og er det første gang man gør det, har man ingen forudsætninger for at vide præcis hvor man skal skære og ikke mindst hvordan. Ofte er der både rør og ledninger inden i betonelementer i byggerier, som der kan forvoldes store skader på . Lige som det også kan få konsekvenser for hele det bærende fundament, hvis man betonskærer et forkert sted. Der er altså tale om et arbejde, som kræver en vis viden – men som også indeholder et stort ansvar for dem, der udfører det. Det er derfor altid at foretrække at overlade det til professionelle.

Betonskæring eller diamantskæring?

Men hvordan skærer man så i beton? Hvad kræver det af udstyr? Da beton er et af de hårdeste materialer der findes, kræver det også maskiner af en vis kaliber. Maskiner der er beregnet til at skære i så hårde materialer, og som også kan anvendes til at skære i andre lignende materialer, såsom asfalt, granit og mursten. Dette er muligt ved at benytte maskiner med klinger, som er lavet af kunstigt fremstillede diamanter. Diamanter er nemlig et af de absolut hårdeste materialer der findes og derfor oplagt at anvende i forbindelse med at skulle skære i andre hårde materialer. Netop brugen af diamanter er også forklaringen på, at betonskæring ofte også kaldes diamantskæring.

Du kan læse mere om diamantboring her. 

Mange fordele ved diamanter

Og der er mange fordele ved at benytte diamanter til at skære med. For på grund af diamanternes hårdhed er det muligt at skære i selv den tykkeste beton med utrolig præcision. Og altid med et knivskarpt resultat. Det betyder, at der som udgangspunkt ikke efterfølgende er behov for efterfølgende reparation, hvilket både kan være med til at spare tid og penge. Desuden har diamanter

også særligt varmeledende egenskaber, som betyder, at de ikke bliver varme i forbindelse med arbejdet, som det er tilfældet med andre boretyper, som for eksempel slagbor.

Det betaler sig at betale for det

Det kan lyde som en bekostelig affære at hyre en betonskærer til en opgave. Det kan dog godt betale sig at benytte professionel arbejdskraft i forbindelse med skæring eller boring i beton, da fejltagelser kan ende med at blive både yderst ødelæggende og ikke mindst meget dyrere. Så står du med en opgave, hvor der skal skæres eller bores i beton? Så gør dig selv – og din bolig – den tjeneste, at finde en dygtig fagmand til opgaven. Det vil du ikke fortryde!

Hvem skal du vælge?

Der findes i dag en del erfarne og velrenommerede firmaer, der tilbyder at løse såvel store som små opgaver med at skære og bore i beton. Start eventuelt med at kigge dig lidt omkring på internettet. Her kan du både nemt og hurtigt få et overblik, over hvad e hver især kan tilbyde – samt deres priser. Giv dig gerne god tid til at finde den rette til din opgave og husk, at det ikke nødvendigvis er den første der er den bedste, ligesom det heller ikke nødvendigvis er den billigste der er den bedste. Ofte er der en sammenhæng mellem både kvalitet og pris. Du kan også med fordel vælge at indhente tilbud fra flere forskellige og ud fra disse og en dialog om opgaven, vælge den rette.

Og hvad koster det?

Men hvad koster det så? Det kommer naturligvis an på flere ting. Det afhænger af hvad der skal skæres og hvor meget der skal skæres. Som udgangspunkt afregnes der typisk pr. cm eller cm2. Og dertil kan der så komme diverse tillæg til oprydning, afdækning, afskaffelse af beton, stillads m.m. Vil du gerne undgå overraskelser, når regningen kommer, så sørg altid for at få et tilbud på den pågældende opgave. Så ved du nogenlunde, hvad det kommer til at koste. Og så held og lykke med at finde den rette til opgaven – og med opgaven i sig selv!

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her